natuurtje.punt.nl
Voorjaar................
Heerlijk dat het weer voorjaar is. Alles gaat weer groeien en bloeien en de vogels werken aan hun nageslacht.

Grutto
 


               

              Zie ook mijn fotosite:
                  http://helmanatuurfotos.blogspot.nl/
Reacties

Marjon (Uitgelezen) op 18-04-2017 20:54

Jaaaa... een nieuw blogje! Mooie foto's!

Helma op 19-04-2017 10:22

Ik had er 3 foto's in gezet maar kennelijk pakt ie dit niet. Wordt tijd dat mijn WP afkomt hahahah......

 

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 03-05-2017 14:57

Ja, wanneer is dat?

Goedemiddag! Net je Polder-blog gezien en ik dacht dat ik die al lang gezien had? Maar ik heb er nog niets over gezegd. Wel bijzonder: even een half uurtje met de auto en je scoort weer allemaal moois! Prachtige foto's! Die graspieper lijkt wel erg op een zanglijster zeg!

Beterschap verder!

Liefs, Marjon.

Helma op 07-05-2017 19:20

Hahahahaha.... geen flauw idee. Het ligt nu echt al maanden stil. Ik hoop er binnekort nog wat fotomappen in te kunnen zetten/maken en dan moet ik mar af zijn hahaha.....

Ja, er zit hier ook zoveel en je jij hebt nog maar 1 poldertje hier gezien. Er is hier echt heel veel qua vogels maar dat gaan we ook nog een keer door hoor :-) Die graspieper heeft wel wat van een zanglijster weg ja maar toch is er wel verschil. Je ziet eht zo al aand e onderkant van de borst. Daar stoppen de 'spikkels' bij de graspieper en bij de lijster gan ze daar door en ook de kleur verschilt daar ;-)

Beetje bij beetje gaat het nu echt de goede kant op.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 26-05-2017 19:37

Goedenavond Helma,

Dat was inderdaad een tijdje geleden, een blog van jou. Ik heb weer genoten! Ik had nog nooit van de Paarse Strandloper gehoord, vraag me af waarom hij zo heet? De Steenloper is prachtig in zijn zomerkleed. Hele mooie serie foto's is het weer! 

Ik wens je sterkte met de warmte de komende dagen!

Liefs, Marjon.

Helma op 03-06-2017 20:55

Goeie avond Marjon,

eindelijk een reactie van mij. Loop echt super op achter overal pffffffff.....

Deze strand en steenlopers zijn enig om te zien en zeker als ze al in hun mooie zomerpakjes zitten. Ik heb ook geen idee waarom hij paarse strandloper heet want ik zie ook niks paars!!

Gelukkig is het nu wat midner warm want ik kan echt heel slecht tegen alles wat boven de 22 graden komt.

Heel fijn weekend.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 15-06-2017 06:39

Goedemorgen Helma,

Prachtige macro-opnamen van de weidebeekjuffers! Wauw, wat zijn ze mooi (de beestjes eén jouw foto's). Die macrolens staat nu wel bovenop mijn lijstje hoor. Maar ik ben bang dat hij nog ver weg is ;-)

Volgens mij is het bij jullie weer warm? Hier in Oostenrijk ook, maar ik geniet er hier wel van.

En dan ligt het niet aan mij (dat ik geen paars zie hahaha).

Alvast een heel fijn weekend!

Liefs, Marjon.

Helma op 19-06-2017 19:43

Goeie avond Marjon,

het zijn dan ook echt hele mooie juffers en dan met name de mannetjes. Dat intense blauw vind ik zo mooi!!!! Blijven hopen op die macrolens en dan ineens heb je hem ;-) Ze worden al goedkoper gelukkig ;-)

Het is hier inderdaad warm en niet zo'n beetje ook arghhhh..... Die sneeuw bij jou vond ik wel ff lekker om te zien hihi......

Nog een hele fijne week.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 02-07-2017 17:42

Goedemiddag Helma,

Wat een prachtige foto's van de jonge eksters en de tureluurtjes, de grutto (die zitten hier wel veel) en dan de steenuiltjes weer! Wat zijn ze leuk! Een van nestjes bij Beleef De Lente was ook mislukt omdat de vrouw, toen er al kuikens waren of werd gegrepen door een steenmarter of ze is er voor gevlucht en kwam niet terug. Pa Steenuil probeerde de jongen te voeren maar ze wilden blijkbaar alleen voer van Ma. Snik.

Ik ben er weer en geen warmte en geen sneeuw ;-)

Fijne avond nog!

Liefs, Marjon.

Helma op 06-07-2017 20:53

Goeie avond Marjon,

die jonge eksters was echt toeval en ik vond het zo gaaf om deze te zien. Twee namen gelijk de spatt het hoge gras in maar deze twee  bleven mooi staan :-) Zo jammer hé dat de kleine uiltjes niet groot worden als een van de ouders gegrepen wordt!!! Ook hier bleef het mannetje zitten maar de vrouw was opgegeten en de jongen werden verder niet groot gebracht!

Ik las dat je er weer was maar ik loop zoals gewoonlijk weer eens mijlen op achter. Bovendie ook lang niet fit en een zere keel met hoestbuien!

Jij ook nog hele fijne avond.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 10-07-2017 06:57

Ooooh wat een bijzondere vlindertjes heb jij op de foto gezet. Oranjetipje en Groentje, landkaartje... Prachtig! En prachtige foto's ook!

Goedemorgen trouwens :-)

Nog dank jullie wel voor de kaart! 

Ja, daar heb ik dan wel moeite mee in de natuur, dat zo'n uilenfamlie dan ten dode opgeschreven is. Ja ja, het is natuur, maar makkelijk vind ik dat niet :-(

Alweer ziek?? Arme jij. Ik hoop dat je deze keer heel snel herstelt! Beterschap!

En een fijne dag ondanks dan.

Liefs, Marjon.

Helma op 18-07-2017 21:02

Goeie avond Marjon,

die groentejs wilde ik al heel lang fotograferen. Een paar jaar terug ooit eentje gezien in de het Zwanenewater en daarna nooit meer tot die dag.... De libellen heb ik dan ook gelijk gelaten en me helemaal op deze groentjes gestort hihi....

Ja, zielig hé van die uiltjes :-(  Gelukkig zit die ene er nu nog steeds en groeit gestaag :-)

Inderdaad alweer ziek !!!??? Echt niet normaal hoor. Heb weer een antibioticakuur gekregen. Hoest nog wel 'ellende' op maar het wordt gelukkig minder. Ik voelde me echt knap beroerd uch......

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 24-07-2017 11:58

Goedemorgen Helma,

Wat een prachtige bloemenblog (ja paardenbloemen zijn ook foto-geniek!) met opeens een paard (met neus haha) en dan als klapper: een wespendief (wow!!!). Ik heb weer genoten. 

Die macrofoto's, zet je dan het diafragma meer open en laat je de sluitertijd zich automatisch bijstellen of maak je die ook langer? Ik heb nu Extension Tubes, maar daarmee verlies je licht en ik bak er nog niets van.

Gelukkig van dat uiltje zeg!

Beterschap want het si nog niet goed, begreep ik wel.

Liefs, Marjon.

Helma op 27-07-2017 17:05

Goeie middag Marjon,

eerst een paard en dan de paardenbloemen hahahahaha...... kon mooi zo want bij eht paard staan de paardenbloemen op de achtergrond (wazig).  Het hangt ervan af hoe de lichtgesteldheid is die dag en natuurlijk wat mijn onderwerp is. Als ik met macro iets scherp wil hebben ij zijn totaliteit dan gebruik ik F7.1  en soms nog hoger. Als ik alleen iets van heel dichtbij scherp wil hebben dan zet ik hem op F2.8 en dan heb je ook een mooie scherpte/diepte. Soms verschuif ik hem naar 3.2 of 4  dus het hangt er helemaal vanaf wat je wilt fotograferen. 

Dat waar jij nu mee bezig bent Extension Tubes die ken ik alleen van naam maar heb geen idee hoe die zouden moeten werken!

Het gaat iedere dag steeds iets beter hoor ;-) Dank je wel.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 04-08-2017 20:08

Goedenavond Helma,

Dat vogeltje-zonder-naam... Is dat een Geelgors? Of een Sijs? 

Ik ben heel benieuwd.

Wat een prachtige foto's, ik weet niet waar ik moet beginnen. Wespendief... WOW! En die Vlaamse gaaien zijn geweldig! Vraag ik me nog af: is die glanskoopmees geen matkopmees? Hahaha. Maakt niet uit, foto's zijn ook mooi! Ook die met dat druppeltje.

Jammer van die nieuwe hut, maar dit is dus vanuit die vervangende hut genomen? Toch bijzondere foto's gemaakt hè.

Dank je wel voor je tips. Ik denk dat ik er maar eens wat mee moet doen. Ik gebruik momenteel vaak de compactcamera (en dan zet ik een wulp op de foto). 

Ben je weer helemaal opgeknapt?

Fijn weekend!

Liefs, Marjon.

Helma op 08-08-2017 17:39

Goeie middag Marjon,

het vogeltje zonder naa schijnt een Tjiftjaf te zijn volgens Han Bouwmeester. Wel heel moeilijk te determineren. Die glanskop is een echte glanskop en geen matkop. Bijna geen verschil maar toch een verschil hihi..... En ja die Gaai... die was zo leuk en daar konden we ook echt hele mooie foto's van maken :-))))

Heel jammer inderdaad van die nieuwe hut want daar kwam geregeld een groene specht en die wilde ik zo graatg op de foto hebben. De eerlijkheid gebeid te zeggen dat een wespendief zien echter vele malen mooier is want die zie je echt bijna nooit.

Kom net van de apotheek af en wedereom een antibiotica!!!!!! Dit is al de 3e of 4e keer in vanaf november. Nog nooit zoveel troep in mijn lijf gehad!!

Weekend is weer om en volgend weekend is mijn werkweekend.

Nog een hele fijne week.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 22-08-2017 14:26

Goedemiddag Helma,

Wat een indrukwekkende serie foto's van de Libellen en Juffers. Zo bijzonder om dat van zo dichtbij te mogen zien. 

Ooooh een Tjiftjaf! Dat is best bijzonder hè.

En ja, een wespendiep ook. Wanneer krijg je nu de kans een te zien, laat staan te fotograferen. 

Ben je nu helemaal opgeknapt? Ik krijg de indruk dat het werk teveel wordt?

Hele fijne week!

Liefs, Marjon.

Helma op 28-08-2017 21:02

Goeie avond Marjon,

er zijn nu ook nog heel veel mooie en verschillende libellen. Heel mooi om te zien en nog mooier om ze te fotograferen :-)

Ja, een Tjiftjaf, ik had dat er zelf nooit uitgehaald hoor. Ja die wespendief was echt de kers op de taart. Dit ga ik geen tweede keer meemakan natuurlijk. Ik ben nog steeds "aan de sukkel helaas :-(   

Ook voor jou nog een hele fijne week.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 08-09-2017 13:03

Goedemiddag Helma,

Met verbazing heb ik gekeken naar al die verschillende libellen, wat een verscheidenheid. En wat heb jij ze weer prachtig weergegeven!

Jammer dat je nog steeds niet opgeknapt bent. Je kan toch niet antibiotica blijven slikken. Mijn schoonzus heeft dit ook gehad en moest uiteindelijk een speciale soort slikken.

Ja, die wespendief! Geweldig toch! Ik speur al steeds naar purperreigers. Nog niet gespot.

Fijn weekend en beterschap!

Liefs, Marjon.

Helma op 15-09-2017 17:19

Goeie middag Marjon,

er zijn ook exht xoveel libellen in allerhande vormen, kleuren en maten. En dan heb je in het buitenland nog veel mooiere libelen!!

Ik heb nu geen AB meer hoor maar ik ben nog steeds "moe" en niet helemaal fit. Zal wel ergens een ontsteking sluimeren maar ja, ik blijf geen medicijnen slikken. Is je schoonzus er nu vanaf!!??

Ik ben bang dat de Purperreigers inmiddels zijn vertrokken of niet?

Jij ook heel fijn weekend.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 17-09-2017 16:12

Goedemiddag Helma,

Wat een prachtige serie van ijsvogels... Oooooh, wat zijn ze toch mooi en jouw foto's zijn altijd al mooi. Prachtig!

Mijn schoonzus is er af, na een jaar kwakkelen, maar er is toen wel met een bronchoscopie gekeken wat er aan de hand was.

Gisteren was het een jaar geleden dat jullie hier waren en we daar in de polder een purperreiger zagen. Daarom kijk ik steeds. Eergisteren had ik mijn eBike een jaar. Gaat snel hè.

Fijne zondag verder!

Liefs, Marjon.

Helma op 24-09-2017 20:48

Goeie avond Marjon,

ijsvogels vervelen ook echt nooit hihi..... ik kan er zelf ook geen genoeg van krijgen en nu kon ik er zelfs een jong vrouwtje bij footgraferen :-)

Ik zou ook een bronchoscopie moeten volgens de arts maar daar bedank ik mooi voor ieuw.... van mijn keel moeten ze afblijven en er moet ook niets doorheen van slang of kijker *gil*.

Is het alweer een jaar geleden!!! Wat gaat dat ook snel hé pffff....... Jammer dat er nog geen purperriegers zijn want dat was wel heel gaaf hé. 

Ik ben laat met reageren want ik was veel aan het werk.

Voor jou alvast een hele fijne week,

Liefe, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 03-10-2017 21:17

Goedenavond Helma,

Nou, ijsvogels vervelen nooit, maar die macro-druppels ook niet hoor! Wat een prachtige foto's zijn dat weer geworden. Ik heb die opschroeflenzen nu en ik heb er nog steeds niets mee gedaan. Ga ik in de vakantie dan maar doen ;-)

Kan die bronchoscopie niet met een roesje? Dan merk jij er niets van. Maar ik begrijp hoe verschrikkelijk dat juist voor jou moet zijn. Hopelijk gaat het nu gewoon beter! En anders: denk eens aan melkproducten (niet meer nemen).

Fijne avond!

Liefs, Marjon.

Helma op 08-10-2017 20:21

Goeie avond Marjon,

hahahahaha....ijsvogels vervelen inderdaad nooit en inderdaad die macro druppels ook niet. Ik mag dat dan ook heel graag doen en vind het leuk als er dan ook nog een paar mooie platen uitkomen :-) Ben benieuwd of je die lenzen bij je macro met paddenstoelen hebt "kunnen'gebruiken in je vakantie :-)

Die bronchoscopie kan inderdaad wel met een roesje maar dan moeten ze weer een speciaal ademhalingsslangetje voor mij zien te regelen (ik ben gewoon erg). Inmiddels gaat het wat beterder al staat de 'hoest' alweer op de loer!

Jij ook hele fijne avond en een pracht van een nieuwe week.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 25-10-2017 12:33

Goedemiddag Helma,

Grappig, jij ook al een paddestoelen- en zwammenblog. Wat een prachtige verzameling en prachtige foto's weer. Zit ik kwijlend naar te kijken. 

Hopelijk is die bronchoscopie dan gewoon niet nodig! Daar duim ik voor.

Ik heb nog nooit een ijsvogel gezien en jij nog nooit een wild zwijn in het wild. Er moet wat te wensen blijven haha.

Marjon (Uitgelezen) op 25-10-2017 12:34

Vergeet ik nog:

Fijne dag en liefs, Marjon.

Helma op 29-10-2017 17:02

Hoi Marjon,

deze tijd is ook echt helemaal geweldig voor paddenstoelen en zwammen :-) En dan zijn dit nog maar een derde deel van de foto's hihi......

Over die bronchoscopie mott ik echt ff niet nadenken ieuwwww...... Voorlopig nog even niet!!!

Grappig hé, jij isvogel en ik wild zwijn hihi....

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 07-03-2018 08:39

Goedemorgen Helma,

Je bent weer een beetje terug. Daar ben ik blij om. Jullie verdriet is niet te vatten, neem de tijd. Maar ik ben toch blij met die prachtige foto's van dat kruiende ijs en zo. Wat een koude week was het vorige week hè.

Dikke knuffel.

Liefs, Marjon.

Helma op 10-03-2018 21:02

Goeie avond Marjon,

sorry voor mijn late reactie maar ik doe er ieder dag maar een paar. Mijn gevoel is nog steeds "te" om lang achter de pc te zitten. Deze ijsfoto's vond ik wel passend en daarom heb ik ze geplaatst. 

Het verdriet en de pijn zijn echt nog zo voelbaar en ik vraag me af of ik hier ooit mee zal kunnen "dealen"..  Voorlopig leven we nog even met de dag. Ik hoop dat het gauw voorjaar wordt en dan kan ik bij jullie mss eens die parkieten op de plaat zetten ;-)

Dikke knuffel terug,

liefs van mij, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 13-03-2018 16:12

Goedemiddag Helma,

Die sorry mag je weer inslikken hoor. Daarom schreef ik ook: neem de tijd! En ja echt, op een dag kan je er mee dealen. Laat het stromen, niet tegen vechten. En verwacht niet dat je er overheen komt want dat kom je niet. Maar het gaat wel een plekje krijgen en dan zal het niet meer zo rauw voelen, dan zijn er alleen momenten en kan je zonder al die vreselijke pijn aan hem terug denken. Maar dat heeft tijd nodig. 

En voorjaar is het misschien nog niet, maar parkieten genoeg hier. We zijn er sinds kort achter dat de Alexanderparkiet hier ook rondvliegt. Ze lijken natuurlijk ook heel erg op de Halsbandparkiet :-)

Ik geef je gewoon weer een dikke knuffel.

Liefs, Marjon.

Helma op 22-03-2018 20:12

Goeie avond Marjon,

sorry voor mijn late reactie. de 13e maart (dat je deze reactie schreef)  was mijn zoon (vader van Jahnay)  jarig dus je bergrijpt  dat er weer heel veel emoties waren. Ook ben ik nog niet zo veelvuldig aan het bloggen.

Ik weet ook dat ik niet over het verlies van deze kleine man heenkom. De pijn zal misschien wat minder worden maar eht gemis is blijvend. Onze levens zijn echt voorgoed veranderd en daar moeten we mee leren omgaan. 

Henk komt net met z'n tablet aan en laat me een artikel zien en lezen waarbij ene grote foto van je moeder en van karin staat. Ging over het wel dan niet moegen stemmen van karin voor je moeder. Echt een heel artikel en een goed artikel en een prachtige foto van die 2 :-)

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 30-03-2018 21:20

Goedenavond Helma,

Zo zeg, een velduil!! Wat bijzonder dat je dat ziet maar dan ook nog vastlegt! Maar laten we eerlijk zijn: dat geldt voor mij ook nog steeds voor de ijsvogel haha. Die heb ik nog niet gezien.

Prachtige foto's in ieder geval allemaal!

Klopt van Karin. We stemden altijd op die manier en nu deden ze moeilijk. Dat was niet leuk! 

Ja, zo is het ook. Jullie leven is voorgoed veranderd. Maar ook daar vind je je weg wel, ook al blijf je dat verdriet houden. 

Liefs, Marjon.

Helma op 04-04-2018 20:09

Goeie avond Marjon,

die velduil hadden we al eerder daar gezien en toen gebeurde precies hetzelfde!!!!! De ijsvogels zijn weer af en toe te zien en ik hoop dat er niet al te veel zijn gesneuveld de afgelopen winterperiode.

Henk kwam ook gelijk met het bericht aan van Karin en je moeder toen hij dat bericht en de foto zag :-))) Echt heel leuk maar achterlijk van die gemeente zeg!

Ja, misschien ga ik de weg ooit weer vinden maar voorlopig leven we nog met de dag.

Nu ik je reactie zie bedenk ik me opeens dat ik eigenlijk nooit geen updates meer van je zie!!??!! Ik meot eens kijken waar die dan teredht komen!

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 23-04-2018 10:35

Goedemorgen Helma,

Ik heb zojuist eindelijk eens genoten van je krokus-foto's :-) Wat zijn ze mooi! 

Leven bij de dag is het beste, je hebt alleen vandaag tenslotte. Niet te ver vooruit kijken. 

En over die updates hebben we al gemaild :-)

Liefs, Marjon.

Helma op 27-04-2018 20:40

Goeie avpnd Marjon,

inmiddels veel gedaan en onderzocht maar nog steeds niet te vinden waarom ik niet op je blog kan  komen. Je alerts komen in ieder geval weer "normaal" binnen maar daar is ook alles mee gezegd. Henk heeft het nog even uitgezet bij zijn zoon maar nog niets daarop gehoord. Anders moet ik de linken voortaan doorsturen naar Henk zijn tasblet en dan daar even op lezen. Wel heel omslachtig.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 27-04-2018 20:55

Goedenavond Helma,

Ik zie dat jij net hierboven hebt gereageerd. Ik heb zojuist je boomklever-blog gezien. Wat ongelofelijk mooi! Ik heb dat vogeltje nog nooit zo van dichtbij kunnen bekijken.

Wat jammer dat het nog niet gelukt is! Iemand anders had het probleem ook en ook Windows 7, maar zij kon er - nadat ze cookies er uitgegooid had - wel weer op mijn blog. Blijft een raadsel. Verder kan iedereen er op, behalve jij dan. Als je wilt dat ik de inhoud van een blogpost mail, doe ik het hoor. Zeg het maar.

Liefs, Marjon.

Helma op 30-04-2018 19:20

Goeie avond Marjon,

ik mag hier wel eens een ander blog gaan zetten hihi.....

Ja, die boomklevers zijn ook echt heel mooi om te zien. Hun kleuren (grijs met een soort van lichtroze)  spreken me ook erg aan. En echt... ik snap er niks van dat ik neit bij je kan reageren en prakizeer me suf hoe dit nu mogelijk is! Henk heeft de cookies eruit gegooid maar ook dat gaf helaas geen toegang :-(  En ja, dan maar via de mail hoor.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 18-05-2018 16:23

Goedemiddag Helma,

Nou ja, deze blog kan toch gewoon weer. Het is voorjaar tenslotte haha.

Prachtige foto's heb je van de mosjes met druppels gemaakt. Wauw, dat dat zo mooi kan zijn. 

Voorlopig blijf ik je lekker mailen hoor!

Liefs, Marjon.

Marjon (Uitgelezen) op 18-05-2018 20:15

Ben ik nog even! Want ik zag je ganzen-log en dat is echt smelt smelt smelt 😍

Vooral die grauwe gans-pluizenbolletjes achter elkaar, zooooo lief! En wat is de rotgans eigenlijk mooi! Ik vraag me af of ik die ooit echt gezien heb?

Mooie foto's weer!

Liefs, Marjon.

Marjon (Uitgelezen) op 18-05-2018 20:15

Ben ik nog even! Want ik zag je ganzen-log en dat is echt smelt smelt smelt 😍

Vooral die grauwe gans-pluizenbolletjes achter elkaar, zooooo lief! En wat is de rotgans eigenlijk mooi! Ik vraag me af of ik die ooit echt gezien heb?

Mooie foto's weer!

Liefs, Marjon.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl