natuurtje.punt.nl
Toverhazelaar..............

 

De toverhazelaar heeft blad dat aan de bovenkant glanst en aan de onderkant behaard is. Ook deze soort bloeit in de winter (als het niet vriest) op de kale takken. De ‘propjes’ gele bloempjes geuren lekker zoet. Het blad van de kan soms een aardige, gele tot oranje herfstkleur aannemen voor het afvalt.
 
 
 
 
 
 
 

Reacties

Ferry & Jacqueline op 22-03-2015 13:58

Hallo Helma,

Vlaamse gaaien hebben prachtig kleuren. Je maakte mooie foto's. Er was aantal weken ook bij ons in de buurt geweest. Dan aan de overkant. Helma jij maakt prachtig mooie foto's. Het is echt puur genieten. En je tovenhazelaar heb je ook heel mooi gemaakt. Dunne sprietjes uit de taken vind ik persoonlijk heel mooi.

Fijne week gewenst.

http://www.animaatjes.nl/plaatjes/v/vogels/animaatjes-vogels-01917.gif

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Ferry & Jacqueline op 22-03-2015 13:59

Hopelijk doet deze dan..

 

Helma op 22-03-2015 19:53

Goeie avond Jacqueline en Ferry,

de toverhazelaar vind ik echt heel erg mooi en die sprietjes  zijn ook heel mooi speels om te zien :-). De Vlaamse gaai vind ik ook mooi en dan vooral dat mooie stukje met  blauwe veren. Jullie maken ook altijd van die mooie foto's. Grappig dat je hier een plaatje hebt geplaatst. Ik zou noet eens weten hoe dat moest.

Hele fijne week.

Lieve groejtes, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 23-03-2015 09:55

Goedemorgen Helma,

Zo mooi heb ik krokusjes nog nooit gezien. En de toverhazelaar ook niet trouwens. 

Fijne dag!

Liefs, Marjon.

Helma op 24-03-2015 12:15

Goeie middag Marjon,

De kleur paars van deze krokussen vind ik werkelijk ontzettend mooi!

De Toverhazelaar zag ik nu ook voor het eerst en dat moest ik natuurlijk wel gelijk waarnemen hihi...... Jij ook nog hele fijne dag.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 25-03-2015 10:57

Goedemorgen Helma,

En daar is ie dan: de Vlaamse gaai. Prachtige foto's heb je er van gemaakt. Wat is het toch ook een mooie foto!

Ja, die kleur paars is heel erg mooi! Haha, jij zet alles op de foto toch ;-)

Dank je wel en jij ook weer!

Liefs, Marjon.

Helma op 26-03-2015 20:00

Goeie avond Marjon,

Mooi is die hé :-)))) Ik vind hem zo mooi van kleur alleen ken ik het onderscheid niet tussen mannetje en vrouwtje! En je zegt "wat is het toch ene mooie foto! Maaar bedoelde je niet "Wat is het toch een mooie vogel!

Die kleur paars is echt heel erg mooi. Ik was daarvan ook diep onder de indruk ;-)

Liefs, Helma

Ferry & Jacqueline op 31-03-2015 08:14

Goedemorgen HElma,

Rode mosje vind ik prachtig om te zien. Wauw mooi scherpe foto's is het geworden. Complimenten helma. Zoiets hen ik nooit van mijn leven gezien. Kleine dooiermos is ook prachtig om te zien. Haarmos en andere werkelijk mooi geworden. Ik snap steeds niet dat jij namen kent. Het is zoek werk om te vinden hoe het weten. Knap.

Alvast fijne paasdagen gewenst.

Want ik krijgt het druk met Pasen.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Marjon (Uitgelezen) op 01-04-2015 13:31

Goedemiddag Helma,

Wat zijn er toch ongelofelijk veel mosjes en wat een bijzondere exemplaren. Ik heb net je laatste mosjes-log bekeken. Prachtige foto's en haast onvoorstelbaar dat dat allemaal zomaar groeit! Grappig, maar afgelopen vrijdag op de Veluwe heb ik ook wat meer op mosjes gelet en dan moet ik altijd aan jou denken ;-)

Fijne dag!

Liefs, Marjon.

helma op 02-04-2015 13:50

Gooeie  middag Jacqueline en Ferry,

Deze kleine mosjes zijn ook echt prachtig om te zien.Je moet ze dan wel vergroot gaan zien want anders zie je ze niet hihi. Het klein dooiermos groeit ook vaak op takken van bomen. Ik heb inmiddels een hele site waar heel vele namen van mossen op staan en ik leer ze zelf ook al aardig kennen. Voor jullie hele fijne Paasdagen.

Lieve groetjes, Helma

Helma op 02-04-2015 13:52

Goeie middag Marjon,

er zijn meer mosjes dan je denkt. Ik heb ze ook nog langniet allemaal op gezien en laat staan gefotografeerd. Er zijn er nog onnoemelijk veel en ik hoop er ook zelf nog vele te kunnen fotograferen. Leuk te lezen dat je ook meer op mosjes les en ik raak zo niet uit je gedachte hahahahahaha......

Jij ook hele fijne dag nog.

Liefs, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 06-04-2015 19:20

Goedemorgen Helma,

Gillen, want ik nam boven even de buitenvensterbank af omdat er iemand kwam meten voor ons rolluik en zelfs daar zag ik mosjes op zitten. Gele exemplaren. En dus zelfs toen moest ik aan jou denken :-) :-)

Ik heb net je weidevogel-blog gezien. Wat prachtig weer! Ik vind de kieviet zo leuk en die heb je er ook prachtig op. Nog geen jong grut te zien hè. Ik heb wel al wat jonge gansjes gezien. Maar verder moeten we nog even geduld hebben.

Fijne avond!

Liefs, Marjon.

Ferry & Jacqueline op 07-04-2015 07:28

Goedemorgen Heloma, Weidevogels en scolekster en kievit en tureluur en  gruto ziet heel prachtig uit. Zo mooie scherpe foto's heb je gemaakt. Wat hebben prachtig kleuren. Je kan zo veertjes zien. Prachtig om te zien.

Fijne week.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Helma op 08-04-2015 12:03

Whahahahahaha..... ik hoor je gillen Marjon :-))))) Als je je eenmaal bewust bent van de mosjes en korstmosjes en het niet alleen ziet als "vieze gele vlekken" dan zie je hoe kunstig de natuur in elkaar zit :-) Als je maar niet aan mij denkt met een geel hoofd whahahahahah.....

De weidevogels zijn ook zo leuk om te zien. Ik ben echt heel blij dat ze er weer zijn. Straks als de jongen zijn geboren en  een van de ouders weer steevast op de palen staat, dan is het hiernaast  een drukte van jewelste :-) En dat is zo leuk om te zien.  Jonge gansjes heb ik ook al op de foto maar verder nog niet hoor. Is ook nog wel een beetje erg vroeg.

Voor jou nog hele fijne dag.

Liefs, Helma

Helma op 08-04-2015 12:05

Goeie morgen Jacqueline en Ferry,

de weidevogels zijn ook echt een kadootje van meoder natuur. Als deze vogels weer terug zijn van hun overwintering dan ben ik echt weer in lente stemming :-) Fijn dat je van deze foto's hebt genoten.

Ook voor jullie nog een hele fijne dag.

Lieve groetjes, Helma

Ferry & Jacqueline op 08-04-2015 16:10

Ik ben pas later jarig. Er stond in vorige logje in het verhaal. Dank je wel voor feliciteren.

Ik vond leuk dat op pasen gedaan hebben.

Fijne week verder.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Helma op 08-04-2015 16:40

Dan heb ik daar kennelijk overheen gelezen. In jullie vorige logje had ik ook een felicitatie gedaan maar ik zag niet de datum waarop je eigenlijk jarig was. Altijd gezellig om het met de Pasen te vieren als het in de buurt van je verjaardag is :-)

Jullie ook nog hele fijne week.

Lieve groetjes, Helma

Ferry & Jacqueline op 10-04-2015 15:31

Goedemiddag Helma,

Wat heb je schitterend mooie foto's gemaakt van staart en koolmeesjes.

Mooie van dichtbij Helma.

Staart heb ik nooit gezien. Prachtig vogel is dit Helma.

Koolmeesje is druk bezig met nestje maken bij ons balkon.

Echt genieten.

Ik wens jou en mooie weekend toe.

http://www.animaatjes.nl/plaatjes/v/vogels/animaatjes-vogels-795152.png

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Ferry & Jacqueline op 10-04-2015 15:32

Ik doe iets fout... met deze plaatje.

 

Helma op 11-04-2015 20:02

Hallo Jacqueline en Ferry,

echt heel leuk dat de koolmeesjes bij jullie ook een nestje aan het maken zijn in de nestkast op het balkon. Ook in onze tuin zijn ze weer bezig een gezin te stichten. Ik hoop dat je binnenkort ook een keer staartmeesjes ziet. Ze zijn wel heel erg snel hoor.

Plaatje heb ik in beheer even aangepast. Ik snap sowieso niet hoe je hier een plaatje kan plakken maar ik vind het wel heel leuk :-)

Heel fijn weekend.

Lieve groetjes, helma

Marjon (Uitgelezen) op 13-04-2015 13:48

Goedemiddag Helma,

Ik heb nog nooit een staartmees in het echt gezien, wat is het toch een prachtig vogeltje. En natuurlijk heb je hem zo mooi op de foto :-) Net als de koolmees (al die mezen zijn zo leuk). En het bloeiende wilgenkatje (nooit van die mees gehoord hihihi) staat er ook weer prachtig op. 

Haha en ik kan gillen hoor ;-) Hoe dan ook; mosjes zullen altijd verbonden zijn aan jou. En inderdaad: het is nu iets bijzonders, in plaats van die vieze gele vlekken. Ik heb die vensterbank dan weliswaar afgenomen, maar die mosjes heb ik laten zitten.

Liefs, Marjon.

Helma op 14-04-2015 12:04

Goeie middag Marjon,

wat ontzettend jammer dat je nog nooit een staartmeeshehbt gezien! Ze zijn echt heel erg leuk. Iik zie ze in de natuur wel vaker op mijn wandelingen maar in mijn tuin heb ik ze alleen in de winter en het vroege voorjaar. Whahahahaha...heb je nog nooit ven de mees "bloeiend wilgenkatje" gehoord *lol*.

Ik heb je nog nooit horen gillen maar ik kan me er wel wat bij voorstellen hahahahahaha.... Die gele vlekken "ogen" ook vies maar ze zijn zo mooi als je ze met een lens bekijkt. Leuk dat je ze nu laat zitten.

Liefs, Helma

Ferry & Jacqueline op 16-04-2015 11:27

Hallo Helma,

Je hebt weer prachtig foto's gemaakt van Hyacinten. Prachtig macro om te doen. Regendruppels is inderdaad heel mooi geworden. Mooie kleur heeft deze hyacint.

Ik heb ze ook op de balkon tafgel staan. Maar hij komt nog niet uit. Wij kwamen gisteren achter dat te veel erop zit. Ik ben dat niet meer red. Ik heb ze wel water eruit geooid. Weer even afwachten.

Fijne dag gewenst.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Ferry & Jacqueline op 17-04-2015 10:34

Veel water erin zit in de pot van hycinten. Ik zie wat foutjes.

Fijne weekend gewenst.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Marjon (Uitgelezen) op 17-04-2015 15:44

Goedemiddag Helma,

Ik ben gek op hyacinten, op de kleur, geur en hoe ze er uitzien. Maar jij laat zo'n hyacint nu wel erg mooi worden. Wat een bijzonder mooie foto's, ook dankzij de waterdruppels natuurlijk. Prachtig! Dat stimuleert me toch om ook eens aan een macrolens te beginnen, maar ik weet niet welke en waar ik op moet letten, aaargh!

Fijn weekend!

Liefs, Marjon.

Helma op 17-04-2015 19:51

Goeie avond Jaqcueline en Ferry,

ik mag heel graag macrofoto's maken en dan zijn deze druppels prachtige items om te fotograferen. Heel leuk dat je ze ook op de balkontafel hebt staan :-) En weet je, ik maak ook heel vaak typefoutjes hoor ;-)

Heel fijn wekend.

Lieve groetjes, Helma

Helma op 17-04-2015 19:56

Goeie avond Marjon,

Ik ben gek op druppels en gek op macrfotografie :-) Deze roze hyacinten ruiken ook echt heerlijk! Ik had er 3 in mijn huis in een aasje staan en die heerlijke geur dwarrelde bij tijd en wijle even in mijn neus....

Ik kan echt niet meer zonder mijn macrolens hoor. En ja, welke je moet hebben is ook afhankelijk van je camera en je budget. Je kan nl ook tussenringen gebruiken. Ik heb mijn zoon een setje gegeven die hij voor zijn vaste lensje kan draaien en dan heb je ook echt de prachtigste macros'. Je kan je even laten voorlichten in een fotowinkel en het dan ergens goedkoper kopen.

Jij ook heel fijn weekend.

Liefs, Helma

Ferry & Jacqueline op 20-04-2015 07:35

Goedemorgen Helma,

Wat erg dat je in de gips zit. Ben je gevallen Helma? Hopelijk is niet gebroken. Wat vervelend dat je moet ophalen naar de werk moeten. Dat is waar wat je zegt je handen kan je mee werken. Toch lijkt wel lastig allemaal voor je. Ik vind voor jou heel erg. Het duurt nog eventjes dat gips weer eraf gaat. Heel veel sterkte ermee. Doe jij maar rustig aan met alles.

Fijne week gewenst.

Liefs Jacqueline & Ferry.

Helma op 21-04-2015 13:19

Goeie middag Jacqueline  en Ferry,

het is gewoon heel vervelend want ik kan zo geen kant op. Gelukkig had ik de tijd daarvoor nog mooie foto's kunnen maken en 5 april liep ik nog in een natuurgebied (nieuwe log). Nu moet ik de foto's maken in en om huis en gelukkig brengt mijn man me hier en daar ook naar toe zodat we even uit de auto foto's kunnen maken.

Wat een leuk beterschapskaartje :-))))) Ik doe ook rustig aan want ik kan ook niet anders hihi.... Ook voor jullie nog een mooie week.

Lieve groejtes, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 21-04-2015 20:55

Goedenavond Helma,

Een blauwborst heb ik dus ook nog nooit gezien... Maar ik kon hem even goed bekijken op jouw mooie foto's. Wat een mooi vogeltje! Heel bijzonder!

Van die tussenringen weet ik niets... Ik zag op jouw site dat jij twee marcolenzen hebt en allebei van Sigma. Er is natuurlijk ook Sigma voor Canon. 

Fijne avond verder!

Liefs, Marjon.

ps Morgen doe ik wel weer een belpoging (als ik tijd heb, druk druk druk).

Helma op 22-04-2015 19:06

Goeie avond Marjon,

het is ook echt een heel mooi vogeltje en hij kan ook zo vreselijk mooi fluiten. ooit kom je die zelf ook tegen wedden!

En jazeker, er zijn ook macrlenzen van Sigma voor Canon (en uiteraard meerdere camera's). Die tussenringen zijn goedkoper dan een lens maar je kan je altijd even voor laten lichten :-)

Jij ook nog hele fijne avond.

Liefs, helma

Ferry & Jacqueline op 24-04-2015 14:50

Hoi Helma,

Blauwborst heb ik nooit van leven gezien. Wauw wat maakt jij echt schitterend foto's. Ik vind deze vogel hele mooie kleuren. Glimmende kleuren heeft deze vogel. Je treft het wel prachtig foto's kunnen maken.

Compliment Helma!

Fijn weekend.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Helma op 24-04-2015 20:34

Goeie avond Jacqueline en Ferry,

De Blauwborst is er ook alleen in het voorjaar en in de zomer. Daarna gaat hij weer terug naar zijn overwinteringsgebied maar.... er komen wel steeds meer blauwborsten naar ons land toe :-) Hij heeft ook echt hele mooie kleuren maar niet zo mooi blauw als de ijsvogel. Dank voor je compliment :-))))))

Heel fijn weekend.

Lieve groejtes, Helma

Ferry & Jacqueline op 27-04-2015 09:45

Goedemorgen HElma,

Wat leuk dat je in de verte reeen ziet. Gelukkig heb je goede telelens voor om te dichtbij te halen. Ik vind heel mooi gezicht om te springen. Twee foto van goude gloed is zeker apart om te zien. Mooie meer om te zien. Wat heb je schitterend vogels fotografeert Helma. Ijsvogel is helemaal geweldig. Je treft het met mooie foto's maken. Heel vervelend dat in gips zit. Sterkte.

Fijne dag.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Marjon (Uitgelezen) op 27-04-2015 20:00

Goedenavond Helma,

En daar is mijn ijsvogeltje weer :-) Wat zijn de foto's weer mooi. Van allemaal trouwens. Maar die reeën zijn natuurlijk vooral bijzonder. Dat zijn van die bijzondere momentjes. Ik zie ze vaak vanuit de trein tussen Leiden en Den Haag. Zo bijzonder!

En wat een tegenstelling inderdaad!!

Sterkte verder!

Liefs, Marjon.

Helma op 27-04-2015 20:49

Goeie avond Jacqueline en Ferry,

Dit gebiedje waar we waren is een stukje wat nog een beetje onontdekt is en er dus ook nog niet veel mensen komen. Ligt ook in een uithoek maar dat vonden we niet erg. De gouden gloes was ook werkelijk prachtig om te zien! En ja.... het ijsvogeltje is en blojft een geweldig mooi vogeltje. Ook vandaag nog een ijsvogeltje  gezien maar die hadden we te laat in de gaten. Gewoon in een weiland op een hek!

Hele fijne avond nog.

Lieve groetjes, Helma

Helma op 27-04-2015 20:54

Goeie avond Marjon,

dat ijsvogletje is al heel vroeg in de morgen gefotografeerd. Zo rond 8 uur en het was nog niet eens mooi daglicht. Dat kwam later pas. Gaaf dat jij de reeeën vanuit de trein ook vaak ziet. wat zijn het toch ook mooie dieren hé.

Het is daar ook echt zo. De ene kant is zo ander dan de andere kant van het pad en er zit maar 10 meter tussen! Heel bijzonder, maar de natuur heeft wel meer bijzonderheden zo af en toe hihi.....

Ik zal morgen een ander logje neerzetten want jullie moeten nu zo sscrollen *gniffel*.

Hele fijne avond nog.

Liefs, Helma

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl