natuurtje.punt.nl
Vogeltjes
 
Even een paar vogels in de sneeuw. De merel zat achter het huis, de Boomkruiper in de voortuin in mijn blauwspar en de Wulp in de polder om de hoek.
 
 
                          
 
                          
                           Neem ook een kijkje op mijn fotoblog
                              http://helmanatuurfotos.blogspot.nl/
 
 
 
 

Reacties

Marjon (Uitgelezen) op 03-02-2015 11:08

Goedemorgen! 

Mooie foto's ook hier! Dus bij jou zit er gewoon wulp om de hoek... Tsss. En ik zie toch sneeuw hè!

Ik heb net je koolmezen gezien. Prachtig! Meesjes blijven leuk. Je hebt ze er weer haarscherp opgezet :-) :-)

Fijne dag en succes donderdag!

Liefs, Marjon.

Ferry & Jacqueline op 05-02-2015 19:43

Prachtig vogels heb je daar staan. Wulp is zeker heel mooi Helma. Sneeuw hadden wij afgelopen vannacht hier ook gehad. Het was helemaal wit geworden. Vanmiddag begon te dooien. Er ligt nog beetje sneeuw.

Fijne avond.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Helma op 05-02-2015 19:51

Goeie avond Marjon,

er lag inderdaad even wat sneeuw en dat was geweldig. Helaas was dat ook zo weer weg :-(  De wulpen zitten inderdaad om de hoek en we zagen daar zelfs kleine zwanen!!!! De meesjes blijven ook superleuk om te zien en ik had er nog zoveel staan dat ik ze maar bij elkaar in een blog heb gezet ;-)

Hele fijne avond nog.

Liefs, Helma

Helma op 05-02-2015 19:55

De Wulp is ook heel mooi om te zien Jacqueline en Ferry en zijn snavel is ook zo apart met die kromming naar beneden. Prachtig dat jullie ook sneeuw ahdden. Ik vind dat heel fijn wakker worden als je dan anar buiten kijkt en er ligt een mooie witte deken :-)

Jullie ook nog hele fijne avond.

Lieve groetjes, Helma

Ferry & Jacqueline op 06-02-2015 07:57

Goedemorgen Helma,

Ik zag net gisteren nieuwe logje. Oeps. Ik was net te laat.

Prachtig verschillende vogels heb je fotografeert Helma. Sommige vogels heb ik niet eerder gezien. Mooi gedaan. Ik vond lama niet zo best uit zag met zijn vacht. Klitten boel en erg goor. Hoort het zo? Meestal hebben lama goede vacht. Roodborstje is bekende vogel om te zien. Je hebt wel mazzel om te foto's maken. Hij is erg mooi geworden. Ik heb je log ook genoten.

Fijn weekend.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Ferry & Jacqueline op 06-02-2015 08:33

Oja... Haas vind ik heel mooi om te zien. Prachtig! Bij ons op de weiland zie je ok wel eens hazen. In groepje zie je dan. Vroeger waren daar op de weiland bij ons paarden. Is al zeker paar jaar niet meer. Ik vond wel erg jammer. Ik ben gek op paarden. Ik ging wel eens naar toe. Nu is het niet meer. Het komt door de fly-over brug. Elke dag komen koolmezen op onze balkon. IK kijk graag ernaar. Zo leuk.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Helma op 07-02-2015 17:54

Goeie avond Jacqueline en Ferry,

In de polder zitten ook heel veel vogels waaronder heel veel Buizerds. Die komen ook nog een keer aan bod :-) De vacht van de lama ziet er meestal zo uit en ze hadden allemaal van deze vachten. Ik zie het tenmisnte eigenlijk nooit anders. Ik zag heel veel verschillende roodborstjes en dat was wel opvallend :-)

De hazen zie je nu heel goed doordat het gras wat kort is. Ik heb er inmiddels ook weer heel veel gezien en vind dat ook erg leuk :-) Jammer dat bij jullie de paarden nu weg zijn want dat zijn ook hele mooie en lieve dieren.

Heel leuk dat de koolmezen alle dagen op jullie balkon komen. Ze weten nu waar ze kunnne eten :-) Ik vind dat ook zo leuk om te zien. Hele fijne avond nog.

Lieve groetjes, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 10-02-2015 15:31

Goedemiddag Helma,

Wat een prachtige log heb je weer gemaakt met je puttertjes, tapuiten, roodborstjes enzovoort. Zal ik je vertellen: ik heb nog nooit een puttertje (of distelvink) en ook nog nooit een tapuitje gezien, laat staan gefotografeerd. Mijn handen jeuken om dat fotograferen weer op te pakken, maar tegelijk stel ik het steeds weer uit. Vrijdag gaan Gert en ik er wel een dagje op uit :-) Dan gaat de camera mee natuurlijk.

Fijne dag!

Liefs, Marjon.

Helma op 13-02-2015 13:06

Goeie middag Marjon,

wat leuk om te lezen dat je handen weer gaan jeuken om te fotograferen :-) Inmiddels is het ook vrijdag en ben je met Gert er even op uit. Het weer zit mee en ik hoop dat je er een hele leuke dag van maakt en ook wat mooie opname kan maken. Ik zie naar het resultaat uit :-) Geniet ervan meis.

Lieve groetjes, Helma

Ferry & Jacqueline op 14-02-2015 07:47

Goedemorgen Helma,

Prachtig foto's serie heb je gemaakt. Soorten eenden heb ik zelden gezien. Prachtig Helma!! Kleine zwanen vind ik ook zo mooi om te zien. IJsvogel heb ik nou nooit gezien. Nonnetjes is aparte naam heeft deze vogel. Je moet maar weten hoe het heet. Jij heb gelukkig vogelboek. Hoop werk om te doen. Maar ik heb je foto's op mijn gemak genoten. Ik kijk graag er naar.

Fijne weekend.(✿ ♥‿♥)

Hopelijk heb je vrij.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Helma op 16-02-2015 12:38

Goeie middag Jacqueline en Ferry,

In de winter zijn hier echt heel vele verschillende soorte eenden. De kleine zwaan is er dan ook en die is ook heel erg mooi om te zien. Het Nonnetje is de kleinste van de zaagbekken. Je had de Grote zaagbek, de Middelste zaagbek en deze kleinste heette eerst   Kleine Gekuifde Zaagbek,   omdat hij veel op een nonnetje leek is de naam later veranderd in Nonnetje :-) Ik ben blij dat je genoten hebt van de foto's. Ik moest werken het afgelopen weekend maar nu heb ik weekend. Voor jullie nog een hele fijne week.

Lieve groetjes, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 17-02-2015 08:36

Goedemorgen Helma,

Je hebt dus eindelijk je koperwiek op de foto! :-) Ik weet dat ik ze een paar jaar terug op de foto zette en jij ze nog niet voor je camera hebt gehad. De kramsvogel staat ook op mijn lijstje, maar die lijsterachtigen lijken allemaal zo op elkaar. Wie zal zeggen of ik hem al gezien heb? 

En het ijsvogeltje weer! Mooi! Zelfs je nonnetjes door het riet zijn mooi. En dat overzicht van de polder is leuk om eens te zien. Zodra Karin een beetje kan lopen komen we een keer jullie kant op hoor!

Ik heb vrijdag wel gefotografeerd, maar niets bijzonders. Alleen wat overzichtfoto's (waar ik wel heel blij mee ben). Ze staan er al.

Fijne dag!

Liefs, Marjon.

Helma op 18-02-2015 21:25

Goeie avond Marjon,

ik heb inderdaad eindelijk  mijn Koperwiek op de foto :-))))))) De Kramsvogel ken je er toch wel heel goed uit hoor want die is toch echt anders dan de andere lijsters. De krams heeft veel meer  grijs erbij en daarom herken je hem ook gauw.

IJsvogeltjes komen hier gelukkig weer op sterkte en de nonnetjes bleven helaas te ver zitten. Dit is maar een heel klein stukje polder want aan de andere kant is bos met ook veel water en plas ;-) Het zit Karin ook echt niet mee hé. Je foto's heb ik inmiddels gezien en die zijn echt mooi en vooral die ene van G whaaaaaaaa..........

Hele fijne avond nog.

Liefs, Helma

Ferry & Jacqueline op 20-02-2015 08:22

Goedemorgen Helma,

Muismosjes is heel apart om te zien. Wat heb weer mooie serie foto's gemaakt. Je ziet op de foto's sommige sprietjes eruit komen. Heel apart gedaan. Ik vind ze mooi.

Daar moet wel geduld om te fotograferen. Zeker op de grond gelegen om te foto's maken.

Haha onze foto's komen nog wel. Moet nog uitgezocht worden. Pfff...

Fijne weekend.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Helma op 21-02-2015 19:26

Goeie avond Jacqueline en Ferry,

het zijn allemaal hele klien mosjes maar ze zijn no mooi als je ze in de vergroting ziet :-) Ik hou erg van mossen en mosjes en het is steeds weer een verrassing om te zien. Deze mosjes groeide op een muur en ik moest op mijn tenen staan om ze te kunnen fotograferen. De meeste mossen zijn op de gornd maar deze dus niet ;-) Ik zie jullie nieuwsbrief wel verschijnen met de foto's :-)

Jullie ook heel fijn weekend.

Lieve groetjes, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 23-02-2015 09:13

Goedemorgen Helma,

Hahahaha, die van G is zoooo uniek! Niemand heeft dat op de foto! :-D :-D

Ik vind al die 'gewone' mosjes eigenlijk wel heel bijzonder en jij ook, want je bent nu officieel mosjes-verslaafd. En terecht, want mosjes zijn prachtig om te zien en jij zet ze ook nog fantastisch op de foto! Ik heb weer genoten. En dat allemaal groeiend op een havenmuur :-)

Fijne dag!

Liefs, Marjon.

Helma op 25-02-2015 11:02

Goeie morgen Marjon,

whahahahaha.... het klinkt ook zo heerlijk zoals jij het zegt van G whahahahaha.... En nee, niemand heeft dat op de foto hahahaha....

Ik ben inderdaad mosjes verslaafd (erg hé) De mosjes zijn vind ik zo mooi en al helemaal als ze in het licht staan. Ik ontdek steeds meer als ik  met mijn neus bovenop deze mosjes sta hihi.....

Jij ook nog hele fijne dag (binnenkort krijg je up-date)

Liefs, Helma

Ferry & Jacqueline op 27-02-2015 15:32

Goedemiddag Helma,

Wauw wat heb ze heel mooi geschilderd. Zo mooi gedaan. Wat leuk dat ze dit doet voor je. Super van van Renate.

Ijsvogel vind ik erg mooi om te zien. Het komt door de kleuren.

Fijne dag verder.

En alvast fijne weekend.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Helma op 01-03-2015 20:49

Goeie avond Jacqueline en Ferry,

Renate kan heel mooi schilderen en de ijsvogel heeft ze op een speciale manier gedaan. Het heet yupo en dat is een speciale manier. Hoe en wat weet ik ook niet maar ik vind het heel knap dat ze dit kan namaken.

Jullie alvast een hele mooie nieuweweek.

Lieve groetjes, Helma

Marjon (Uitgelezen) op 03-03-2015 21:11

Goedenavond Helma,

Prachtig geschilderd dat ijsvogeltje! Wauw, indrukwekkend. Maar eh... jij maakt er in je titel een ij-vogeltje van? Hihi.

Zie je wel, ik heb een unieke man en een unieke foto ;-) ;-)

Door jou speur ik ook steeds vaker naar mosjes. Het is natuurlijk ook een uitdaging om die kleine sprietjes en zo op de foto te zetten. 

Fijne avond verder!

Liefs, Marjon.

Ferry & Jacqueline op 05-03-2015 07:32

Goedemorgen Helma,

Prachtig soorten eenden om te zien. Zaagbek heeft een aparte naam. Andere eenden ook. Moet maar weten. Je hebt wel mazzel om te mooie eenden fotograferen Helma. Prachtig scherpe kleuren hebben deze eenden.

Voorjaar komt het eraan. Er komt vast wel gauw jonge eendjes.

Fijne donderdag.

En alvast fijne weekend.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Marjon (Uitgelezen) op 06-03-2015 11:02

Goedemorgen Helma,

Wat is de zaagbek (middelste ;-)) toch een bijzondere eend. Je hebt meneer en mevrouw Middelste Zaagbek prachtig vastgelegd! Hele mooie foto's weer.

Fijn weekend!

Liefs, Marjon.

Helma op 06-03-2015 17:30

Goeie middag Marjon,

inmiddels de titel veranderd en ik heb daar werkelijk nooit geen erg in gehad *schaam......* Dank je wel voor de opmerking :-) Het schilderij is inderdaad heel mooie gelukt en ik vind het ook echt heel knap dat ze dit kan maken hoor.

En ja, jij hebt een unieke man en foto's hahahahahahaha......

Heel leuk dat je nu ook naar mosjes zoekt. Ik vind dat echt ook heel erg leuk om te doen :-) Jij ook nog hele fijne avond een prachtig weekend. Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen.

Liefs, Helma

Helma op 06-03-2015 17:33

Goeie middag Jacqueline en Ferry,

Ze ehten zaagbekken omdat ze in hun snavel de tandjes hebben en die lijken net op een zaag. Daarom ook de naam zaagbekken. Je hebt grote zaagbekken, Middelste zaagbekken (die komen bijne niet in Nederland voor)  en kleine zaagbekken. Deze laatste worden de laatste jaren "nonnetjes" genoemd omdat ze zo wit zijn met een zwarte kring om de ogen.

De kleintjes van de zaagbekken zullen we in Nederland niet zien al zijn ze nu wel in Nederland gaan broeden. Zou wel heel leuk zijn om dat te zien. :-)

Jullie ook heel fijn weekend.

Lieve groetjes, Helma

Helma op 06-03-2015 17:35

Goeie middag Marjon,

ik ben altijd were blij als ik deze Middelste zaagbekken weer zie. Ze komen bijna niet voor en ik voel me dan bevoorrecht om ze wel te zien en ook nog te kunnen fotograferen :-)

Jullie ook heel fijn weekend.

Lieve groetjes, Helma

Ferry & Jacqueline op 10-03-2015 07:58

Goedemorgen Helma,

Prachtig serie foto's heb je gemaakt van torenvalk. Deze torenvalk is nog beetje jong. Het is nogal wat 4/8 muizen per dag eten. Leuk om te weten. Maar ik heb foto's zitten genieten om te naar te kijken. Je maakt altijd zo mooie foto's.

Fijne dinsdag.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Marjon (Uitgelezen) op 13-03-2015 08:58

Goedemorgen Helma,

Wat een prachtige haarscherpe torenvalk-foto's. Heel mooi! Heb je ze ook al gezien bij beleefdelente.nl? Ik kijk er weer dagelijks op, genieten!

Ja natuurlijk voel je je bevoorrecht als je opeens die vogels ziet die er niet vaak zijn :-) En wij mogen meekijken :-D

Fijn weekend!

Liefs, Marjon.

Helma op 13-03-2015 12:12

Goeie middag Jaqueline en Ferry,

Deze torenvalk is inderdaad een jong vrouwtje, maar ze is ook heel erg  heel mooi. Met het zonnetje in haar verenpak zat ze daar ook echt prachtig op die paal. Veel hé 4 tot 8 muizen. Kunnen wij ons eigenlijk niet voorstellen.

Voor jullie heel fijn weekend.

Lieve groetjes, Helma

Helma op 13-03-2015 12:14

Goeie middag Marjon,

ik heb de webcam beelden nog niet gezien op de pc maar wel op de tv. Leuk hé dat alles weer gaat groeien en bloeien en dan straks al die jonge vogeltjes weer :-) Heerlijk toch als je onbekende vogels ziet en dan weet je ook gelijk weer wat er nog meer is ;-)

Heel fijn weekend. Ik ehb werkweekend, zucht.......

Lies, Helma

Ferry & Jacqueline op 17-03-2015 10:47

Goedemorgen Helma,

Prachtig serie krokkusen foto's heb je gemaakt. Ik vind paarse en gele de mooiste. Zo fel van kleur.

En je maakt mooie foto's. Ik heb je foto's genoten om te zien.

Fijne dag verder.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Helma op 20-03-2015 19:35

Goeieapvnd Jaqueline en Ferry,

ik vind paarse krokussen ook al zo mooi en deze staan ook langer dan de gele of witte :-) Nu komen de narcissen uit en de hyacinten. Heerlijk hé al deze voorjaarsbloemtjes :-)

Heel fijn weekend voor jullie.

Lieve groetjes, Helma

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl